fbpx

AVBS: lei sau euro? Moneda ideală pentru creditul ipotecar în 2024

Diferența dintre dobânzile în lei și cele în euro a ajuns la un minim istoric, de 0,3%.

Românilor care plănuiesc să-și achiziționeze propriile locuințe în 2024 cu ajutorul unui împrumut, AVBS le recomandă:

1) să-și îndrepte interesul către creditele ipotecare cu dobânzi fixe, acestea fiind mai sigure și mai ieftine decât oponentele sale variabile.

2) Sa aleagă credite în euro doar dacă dețin un avans mai mare și dacă salariul lor este în euro

3) Sa aleagă credite în lei cu dobândă fixă, dacă salariul lor este în lei.

Diferența dintre dobânzile în lei și cele în euro

IRCC nu a scăzut nici începând cu 1 ianuarie 2024, însă o parte din instituțiile financiare din România și-au reactualizat ofertele de finanțare și au lansat pe piață noi opțiuni de creditare pe dobânzi fixe, mult mai avantajoase decât cele pe dobânzi variabile. Mai concret, anumite bănci au scăzut din nou dobânzile la creditele ipotecare.

Astfel, românilor care plănuiesc să-și achiziționeze propriile locuințe în 2024 cu ajutorul unui împrumut, li se recomandă să-și îndrepte interesul către creditele ipotecare cu dobânzi fixe, acestea fiind mai sigure și mai ieftine decât oponentele sale variabile.

O întrebare importantă pe care mulți dintre noi ne-o adresăm atunci când suntem în căutarea creditul ipotecar ideal este: care este cea mai bună monedă pe care o putem alege în privința creditului ipotecar?

Indiferent cât de valoros este LEUL și cât de puternic este EURO, în general, cea mai bună monedă pentru un credit ipotecar este moneda în care îți încasezi veniturile, deoarece doar astfel te poți proteja de riscul schimbului valutar. Un om care are salariu în euro poate opta fără probleme pentru creditul ipotecar în EURO sau LEI. Însă cel care își încasează salariul în LEI este indicat să obțină un credit ipotecar tot în LEI, astfel încât să nu sufere dificultăți în achitarea ratelor din cauza schimbului valutar fluctuant.

Sursa: mai multe detalii www.imopedia.ro

Sign up for newsletter

Get latest news and update

Newsletter BG